Montag, 21. Mai 2018

Bestialske drap i Mecklenburg-Vorpommern. Katharina Peters kriminalroman "Todeshaff" 
Krimseriedronning
Krimforfatter Katharina Peters (pseudonym for Manuela Kluck (født i 1960)) har etter hvert et krimforfatterskap av betydelig omfang. Hun skriver flere serier samtidig, blant annet serien om Emma Klar, tidligere politietterforsker, som nå jobber som privatdetektiv samtidig som hun utfører enkelte spesialoppdrag for politiet. Serien utspiller seg i Mecklenburg-Vorpommern.

Todeshaff
I Todeshaff får Emma i oppdrag å overvåke Christoph Klausen, som nylig har blitt sluppet fri etter mange år i fengsel for drap. Forholdet han ble dømt for er fortsatt uklart, og Emmas oppdragsgivere håper at overvåkingen kan kaste nytt lys over saken. Men å skygge Christoph Klausen er noe av det kjedeligste Emma noen gang har gjort; mannen foretar seg ikke noe annet enn å gå på jobb, på trening og være hjemme. 

  
Hevn eller økonomiske motiv?
Men i løpet av kort tid rystes Mecklenburg-Vorpommern av to bestialske drap som minner sterkt om det som Klausen ble dømt for. Emma og kollegene hennes, som vet Klausen umulig kan være drapsmannen denne gangen, begynner å grave i fortiden til drapsofrene. Begge to jobbet i flere år på et av DDRs beryktete institusjoner for barn- og unge, hvor fysisk og psykisk mishandling skulle få de unge til å finne sin plass. Er det noen som ønsker å hevne seg på sine tidligere plageånder? Eller er det økonomiske motiver som ligger bak? Eller noe helt annet?

Ostsee-Krimis
Katharina Peters er ikke blant de mest innovative krimforfatterne, men bøkene er ganske spennende, underholdende og lettleste – samtidig som lokalkoloritten fra Mecklenburg-Vorpommern (blant annet Wismar, Rostock, Rügen) er tydelig. Har du lyst på noe spennende og lettlest en stranddag eller en regnværsdag, er Katharina Peters aldri noe dårlig valg. Todeshaff er en av hennes beste hittil, særlig fordi kriminalromanen samtidig forteller et stykke DDR-historie.

Ta en titt på forlagets presentasjon av boka; der finner du også et utdrag. Forfatterens hjemmeside finner du her.

Les mer om Katharina Peters på Tyskbokhylle.

Katharina Peters: Todeshaff. Ein Ostsee-Krimi (Aufbau 2017)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen