Sonntag, 10. September 2017

En morder er løs i Salzburg. Ursula Poznanskis "Schatten"


Godt nytt for alle som følger Ursula Poznanskis krimserie fra Salzburg med politietterforskerne Beatrice Kaspary og Florin Wenninger som hovedpersoner. Nå er fjerde bind i serien ute: Schatten.

En tidlig morgen blir Beatrice og Florin kalt ut til et stygt åsted i en boligblokk i Salzburg. En mann har blitt funnet død i sin egen leilighet, alt tyder på at han ble torturert lenge før han til slutt ble drept. I den sjuskete leiligheten finner politiet minimalt med spor; drapsmannen har ikke bare vært kaldblodig, som har tatt sjansen på å oppholde seg i flere timer i leiligheten sammen med offeret, men også svært flink til å skjule sine spor. Mannen, en tidligere kjenning av politiet, er dårlig likt av både naboer og tidligere bekjente. Det forstår Beatrice godt, fordi hun en gang som ung politikvinne kom i berøring med mannen og fortsatt husker ham med vemmelse. 

  
Kort tid etterpå finner en kvinne som går tur med hunden sin et lik i en bekk. Allerede en kort undersøkelse viser at den døde ikke har druknet ved et uhell, kroppen bærer preg av vold før noen trykket ansiktet ned i vannet med stor kraft. I nærheten av den døde kvinnen ligger en gjenstand fra det første åstedet. Men sammenhengen mellom de to dødsfallene synes – utover den ene gjenstanden  –  ubegripelig. Ingen ting tyder på at den døde kvinnen, en tidligere jordmor, skulle ha kjent det første offeret. Men likevel fins det en sammenheng: Beatrice Kaspary. Politietterforskeren har kjent begge to, både den voldelige mannen og den eldre jordmoren. Og når Beatrice i tillegg oppdager en uforklarlig detalj i leiligheten til den døde mannen, nemlig en gammel avis som omtaler det verste som har skjedd i hennes liv – det bestialske drapet på studievenninnen Evelyn –, forstår hun at dette blir en svært personlig sak.   

Les mer om Ursula Poznanski krimserie fra Salzburg på Tyskbokhylle: om Fünf, Blinde Vögel og Stimmen.

Ursula Poznanski: Schatten (Rowohlt 2017)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen