Empfohlener Beitrag

Temaside for tyskspråklig samtidslitteratur i Store norske leksikon

Vil du oppdatere deg på tyskspråklig samtidslitteratur på en enkel måte? Store norske leksikon har nå lagd en temaside om tyskspråklig litte...

Sonntag, 10. September 2017

En morder er løs i Salzburg. Ursula Poznanskis "Schatten"


Godt nytt for alle som følger Ursula Poznanskis krimserie fra Salzburg med politietterforskerne Beatrice Kaspary og Florin Wenninger som hovedpersoner. Nå er fjerde bind i serien ute: Schatten.

En tidlig morgen blir Beatrice og Florin kalt ut til et stygt åsted i en boligblokk i Salzburg. En mann har blitt funnet død i sin egen leilighet, alt tyder på at han ble torturert lenge før han til slutt ble drept. I den sjuskete leiligheten finner politiet minimalt med spor; drapsmannen har ikke bare vært kaldblodig, som har tatt sjansen på å oppholde seg i flere timer i leiligheten sammen med offeret, men også svært flink til å skjule sine spor. Mannen, en tidligere kjenning av politiet, er dårlig likt av både naboer og tidligere bekjente. Det forstår Beatrice godt, fordi hun en gang som ung politikvinne kom i berøring med mannen og fortsatt husker ham med vemmelse. 

  
Kort tid etterpå finner en kvinne som går tur med hunden sin et lik i en bekk. Allerede en kort undersøkelse viser at den døde ikke har druknet ved et uhell, kroppen bærer preg av vold før noen trykket ansiktet ned i vannet med stor kraft. I nærheten av den døde kvinnen ligger en gjenstand fra det første åstedet. Men sammenhengen mellom de to dødsfallene synes – utover den ene gjenstanden  –  ubegripelig. Ingen ting tyder på at den døde kvinnen, en tidligere jordmor, skulle ha kjent det første offeret. Men likevel fins det en sammenheng: Beatrice Kaspary. Politietterforskeren har kjent begge to, både den voldelige mannen og den eldre jordmoren. Og når Beatrice i tillegg oppdager en uforklarlig detalj i leiligheten til den døde mannen, nemlig en gammel avis som omtaler det verste som har skjedd i hennes liv – det bestialske drapet på studievenninnen Evelyn –, forstår hun at dette blir en svært personlig sak.   

Les mer om Ursula Poznanski krimserie fra Salzburg på Tyskbokhylle: om Fünf, Blinde Vögel og Stimmen.

Ursula Poznanski: Schatten (Rowohlt 2017)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen