Donnerstag, 17. März 2016

Skygger over Dolomittene – ny Bozen-krim av Burkhard Rüth


I vanligvis så fredelige Bozen i Sør-Tirol griper panikken om seg etter at man har funnet to drepte unge kvinner oppe i fjellene. Ikke nok med at begge er ille tilredt, men det viser seg at de også er nærmest kopier av grusomme drap som ble begått på 1950-tallet. Den gangen ble en mann, Guido Zingerle, arrestert, og man mente at Zingerle hadde begått langt flere ugjerninger enn det man kunne bevise. Men Zingerle er død – eller er han egentlig det? Kan det være mulig at en eldgammel mann oppholder seg oppe i Dolomittene og fortsatt dreper?

Samtidig skjer det mystiske ting på et sykehus i Bozen. En rekke uventede dødsfall blant pasientene fører til at mistanken rettes mot to av overlegene, som har overtalt pasientene til å si ja til organtransplantasjon rett før de døde. 


For Vincenzo Bellini, Commissario i Bozen, og kollegene hans oppstår et kappløp mot tiden. Men for befolkningen i Bozen jobber politiet for sakte. Og en gruppe menn bestemmer seg å danne et borgervern. Ved hjelp av sosiale medier mobiliserer de stadig flere som ønsker å vise politiet hvordan man skal gjøre det. De beleirer en avsidesliggende gård hvor det bor et gammelt ektepar med en adoptivsønn som ikke er helt som andre. Og som har en sterk likhet med Zingerle.

Burkhard Rüths Bozen-krimmer tar leseren med til vakre Sør-Tirol. Kontrasten mellom det vakre landskapet med små idylliske landsbyer, Bozens italienske flair og de majestetiske Dolomittene på den ene siden og de brutale drapene på den andre siden gir serien et helt spesielt preg, og er nærmest pliktlektyre for alle som er nysgjerrige på denne tyskspråklige regionen. Samtidig lykkes det Rüth å skape fortettete kriminalplot med høyt tempo som ikke går på bekostning av stringens og logikk. Og politietterforskeren Vincenzo Bellini er det rett og slett helt umulig å ikke like.   

Her finner man en smaksprøve fra boka. Les mer om Burkhard Rüths Bozen-krimmer Tyskbokhylle.

Burkhard Rüth: Schatten über Bozen (Emons 2015)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen