Empfohlener Beitrag

Temaside for tyskspråklig samtidslitteratur i Store norske leksikon

Vil du oppdatere deg på tyskspråklig samtidslitteratur på en enkel måte? Store norske leksikon har nå lagd en temaside om tyskspråklig litte...

Donnerstag, 18. Februar 2016

En gammel forsvinningssak og et stjålet maleri: Kösterings "Falkenspur"


Kamilla Beskow eier et lite galleri i den tyske byen Offenbach. Hun har nettopp flyttet inn i nye utstillingslokaler hvor hun har mulighet til å presentere sin viktigste maler, Claudia Jensen, i en attraktiv ramme. Men en morgen oppdager hun spor etter innbrudd rundt inngangsdøra. Da hun kommer inn i lokalet, ser hun at kun ett bilde mangler: Claudia Jensens store maleri, "Blumen im Nordwind", til en verdi av 10.000 euro, er borte. Og dette er tredje gangen i løpet av kort tid hvor "ein Jensen-Bild" har blitt stjålet. Politiet mistenker forsikringssvindel, men da Kamilla Beskow kort tid senere blir overfalt og mishandlet da hun går ut av leiligheten sin, må de begynne å lete andre steder. Fordi Kamilla Beskow ikke har særlig tillit til politiet, engasjerer hun den private etterforskeren Herbert Falke.


Herbert Falke, tidligere journalist og med gode kontakter i alle byens lag, er – trass i at han trives som privatdetektiv og kan se tilbake på flere oppklarte saker – tynget av personlige problemer. Sønnen hans, Andreas, nekter ham å treffe barnebarnet Franziska. Og fortsatt kaster en gammel forsvinningssak skygger over familien Falke: For mange år siden forsvant Franziskas mor sporløst. Selv om Andreas fortsatt sørger over tapet av Karin, har Franziska avfunnet seg med at moren forsvant – helt til hun en dag finner et merkelig brev i postkassa, undertegnet kun med K, forbokstaven i morens navn. Samtidig begynner merkelige ting å skje i leiligheten til Andreas og Karin. Og da det viser seg at Franziskas bestevenninne, Jacky, er datteren til maleren Claudia Jansen, øyner Herbert en sjanse til å bedre forholdet til sønnen og igjen få anledning til å tilbringe tid sammen med barnebarnet.

Bernd Köstering: Falkenspur (Gmeiner 2016)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen