Empfohlener Beitrag

Temaside for tyskspråklig samtidslitteratur i Store norske leksikon

Vil du oppdatere deg på tyskspråklig samtidslitteratur på en enkel måte? Store norske leksikon har nå lagd en temaside om tyskspråklig litte...

Dienstag, 1. September 2015

Månedens forfatter: Juli Zeh


Jurist med særlig interesse for folkerett, forfatter, samfunnsdebattant, Balkanekspert, forkjemper for en rød-grønn politikk, men motstander av biometriske pass og digital overvåkning. Oversatt til over 30 språk, blant annet norsk. Juli Zeh, født 1974 i Bonn, er en av Tysklands mest profilerte forfattere. På repertoaret har hun politiske romaner, kamuflert som thrillere og kriminalfortelleringer, barnebøker og essays; så å si alle bøkene hennes for voksne er adaptert for teatret. 

En av hennes mest spennende romaner er Nullzeit, hvor handlingen utspiller seg på en forblåst øy i Atlanterhavet. Thriller? Psykodrama? Strindbergsk kammerspill i moderne setting? Ikke lett å sette merkelapp på, men svært lett å like.Les mer om forfatteren i Store norske leksikon. Her på Tyskbokhylle finner du mer om hennes roman Nullzeit, om barneboka Das Land der Menschen og hennes pixibok for voksne.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen