Samstag, 6. Dezember 2014

God Nikolaus!

6. desember kommer Sankt Nikolaus og Knecht Ruprecht hhv. "der Krampus" og gir en forsmak på julefeiring – om man da har vært snill og slipper å smake Krampus' "Rute".

En Krampus i marsipan i et av Wiens mange konditorier

Forfatteren Isabel Abedi har, sammen med tegneren Daniele Winterhager, begått en morsom Nikolausbok, egentlig for barn, men som også kan brukes for å gjøre tyskelever kjent med Nikolaushistorien og -tradisjonen: Der Nikolaus kommt heut!


Ursula Stich forteller og Renate Habinger tegner fantasifullt i Nikolaus in geheimer Mission ikke bare om Nikolausdagen, men de funderer også på hva Nikolaus gjør om sommeren.
 

Den østerrikske barnebokforfatteren Mira Lobe og illustratoren Christine Sormann forteller i Eine Geschichte von Nikolaus om Nikolaus' reise jorda rundt for å lete etter lua si som har forsvunnet, og det rett før Nikolausdagen.


Eller hva med en Kurzkrimi med tittelen Niko klauts



Denne siden inneholder flere tips til hvordan man kan bruke Nikolausstoffet i undervisningen. Her finner man også en del julerelevant stoff. Vil man vite mer om Nikolaus, kan man trykke her. De fleste tyskspråklige E-Card-tilbydere, f.eks. Grußkartenfreunde.de legger ut Nikolaus-kort, som man kan sende som hilsen på Nikolausdagen.




Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen