Sonntag, 9. Februar 2014

På skiferie med Chefinspektor Otto Morell

Daniela Larchers tredje kriminalroman om Chefinspektor Otto Morell er klar. Og det er ingen som helst grunn til ikke å lese den.

Otto Morell, tidligere sjefinspektør i kriminalpolitiet i Wien, forlot i sin tid hovedstaden fordi han ikke lenger orket å jobbe med tunge drapssaker. Han flyttet hjem, til idylliske Landau i Tirol. Men nissen fulgte med på lasset: heller ikke Tirol er krimfritt område. Og Morells kompetanse og erfaringer fører ham stadig i berøring med mordsaker. 

  
Otto Morell er en av den østerrikske kriminallitteraturen mest vennligsinnede skikkelser. Han er stor og tykk, lidenskapelig glad i mat, men vegetarianer på sin hals. Bare synet av kjøtt får ham til å føle seg uvel, – noe som er litt problematisk ettersom hans hjertes utkårede, Valerie, jobber i kjøttdisken i det lokale supermarkedet. Morell er katteelsker, lidenskapelig hageeier, kreativ hobbykokk og hater alt som minner om sport. Han hater også alt som minner om mord, og aller helst ville han holdt seg langt unna alle kriminalsaker med døden til følge. Men når hans ekspertise trengs, stiller han opp. Og løser sakene med en blanding av kompetanse og magefølelse (og magefølelsen hans er stor), av vennlighet og hardnakkethet.

  
Neumond begynner med at Morell og Valerie skal på et ukes ferieopphold på skistedet St. Gröben. I motsetning til Valerie er Morell ikke entusiastisk med tanke på ski, svømmebasseng og akekonkurranser, og for å slippe unna både halsbrekkende øvelser i skibakken og høyrøstede après-ski-aktiviteter stikker han innom det lokale lensmannskontoret for å hilse på en kollega. Lite aner han at det ble funnet noen menneskeknokler i skogen for få dager siden. Og selvmordet til den unge og vakre sykepleieren Sabine Weigl fra stedets sanatorium synes ved nærmere ettersyn kanskje ikke å være så opplagt som den lokale lennsmannen vil ha det til. I tillegg er det lille Patrick som påstår at han så en såkalt Tatzelwurm, et drageaktig fabeldyr som i følge sagaene skal holde til i Alpene, i skogen den natten sykepleieren døde.


De to første romanene i serien er Zwölf og Zu Grabe. Den fjerde, Der Teppich, kommer i desember 2014, akkurat tidsnok til å rekke å få den på plass under juletreet.

Besøk gjerne forfatterens hjemmeside.

Daniela Larcher: Neumond (Fischer 2014)

Kommentare:

  1. Jag har läst Die Zahl och Zu Grabe och vill så klart också läsa de andra böckerna om den sympatiske polismannen. Trevligt att det är en fjärde bok på gång också. Jag blev riktigt förälskad i Otto när jag läste Die Zahl ;)

    AntwortenLöschen
  2. Ja, Otto er riktig sjarmerende :-) Vi får bare passe oss så vi ikke blir sjalu på Valerie... Det tok lang tid før nr. 3 kom ut, men nå er Daniela Larcher tydeligvis i god skrivegjenge også med nr. 4. God lektyre!

    AntwortenLöschen