Samstag, 20. Juli 2013

En sommerthriller som endte godt: Ingeborg-Bachmann-prisen


Ingeborg-Bachmann-prisen, en av de mest betydningsfulle litteraturprisene i det tyskspråklige området, ble i sommer truet av nedleggelse fra 2014. Den østerrikske rikskringkastingen (ORF), som kringkaster prisen, vurderte å legge ned sendingene for å få sitt budsjett til å gå i balanse. Dette skapte en storm av protester, både i Østerrike og i andre tyskspråklige land, fra forfattere, forleggere, politikere og et kulturbevisst publikum. 
 
I løpet av de junidagene arrangementet pågikk i Klagenfurt, Ingeborg Bachmanns fødeby, ble det imidlertid klart at ORFs generaldirektør Alexander Wrabetz og delstatsminister (Landeshauptmann) i Kärnten, Peter Kaiser (SPÖ) i fellesskap hadde kommet fram til en løsning. Sammen har man nå lykkes med å finne nye sponsorer, og arrangementet kan videreføres.

Og mens alt dette foregikk i kulissene, gikk arrangementet sin gang ved bredden av idylliske Wörthersee: forfattere leste høyt fra sine upubliserte tekster, publikum lyttet både via fjernsyn og live, og fagjuryen kåret årets vinner: Katja Petrowskaja, født 1970 i Kiew. 


Les mer om Ingeborg-Bachmann-prisen og tidligere prisvinnere i Store norske leksikon.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen