Empfohlener Beitrag

Temaside for tyskspråklig samtidslitteratur i Store norske leksikon

Vil du oppdatere deg på tyskspråklig samtidslitteratur på en enkel måte? Store norske leksikon har nå lagd en temaside om tyskspråklig litte...

Donnerstag, 24. Januar 2013

Handke online

For noen måneder siden fylte Peter Handke 70 år, og Østerrike markerte en av sine aller største samtidsforfattere på behørig vis. I tillegg til stor anerkjennelse i hjemlandet – noe som forøvrig ikke alltid har vært tilfelle – fikk Handke tilsvarende oppmerksomhet i de andre tysktalende land (f.eks. hadde det tyske tidsskriftet Cicero ham i sin kåring av viktigste intellektuelle i 2012 på plass to, etter Günter Grass og før Martin Walser). Peter Handke er uten tvil en av vår tid mest betydningsfulle forfatterstemmer, – det er ikke uten grunn at han stadig nevnes som kandidat til Nobelprisen i litteratur.

  
Det østerrikske nasjonalbiblioteket presenterte for få dager siden en ny og svært innovativ digital Handke-plattform, resultatet av et treårig forskningsprosjekt. Handkeonline er en gullgruve for forskere, studenter, bibliotekarer, media og nysgjerrige lesere. Plattformen tilbyr bl.a. en oversikt over Handkes verk, korte innføringer i de ulike verker,  bibliografi, faksimiler, forskningsbidrag (naturligvis open access). Min umiddelbare favoritt er Handkes Orte, som viser – både i tekst og bilder – sentrale steder, "Ortschaften", i Handkes forfatterskap. Dette er et Handkearkiv, en Handkeutstilling, et Handkemuseum – tilgjengelig for oppdagelsesferd gjennom et tastetrykk.

Handkes nyeste roman
Les mer om Peter Handke i Store norske leksikon.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen