Samstag, 6. Oktober 2012

Mer Funke: nytt bind i Reckless-serien

Vanligvis skriver jeg jo om bøker jeg har lest, men denne gangen gjør jeg et unntak. For nå har bind nr. 2 i Cornelia Funkes Reckless-serie kommet ut. Den klatrer allerede, som så å si alle Funke-bøker, oppover bestselgerlistene. Og den klatrer oppover i min bokhaug. For selv om jeg i min TYSKBOKHYLLE-omtale av første bind mente at den ikke kunne måle seg med Tinten-trilogien, er det uhyre spennende å følge med på fenomenet Funke. 


Reckless-serien har en egen hjemmeside, som byr på mye stoff både om boka og om forfatteren – tekst, bilder, videoer, newsletter og mye mer. Få forfattere har så multifunksjonelle og innholdsrike hjemmesider som Cornelia Funke, så det er verdt å stikke innom.

Her går det direkte til en presentasjon av boka, til en "Leseprobe". Boka foreligger allerede både som e-bok og som lydbok i tillegg til vanlig papir.

Cornalia Funke, som ikke bare er god til å skrive, men også – i samarbeid med forlaget sitt, Dressler – er god til å markedsføre seg og utvide paletten med tilbud, har nå gitt ut et utvalg av Grimms eventyr (og vi befinner oss fortsatt i Grimm-jubileumsåret 2012): Mein Reckless Märchenbuch Men iflg. forlagsomtalen inneholder boka mer enn eventyr, den gir oss en lektyrehjelp til alle eventyrhenvisningene i Reckless-serien og et innblikk i Funkes forfatterunivers: "Es war einmal eine berühmte Autorin, die eine besondere Leidenschaft für Märchen hegte. Von Aschenputtel bis zum Teufel mit den drei goldenen Haaren vereint diese persönliche Anthologie von Cornelia Funke, pünktlich zum 200-jährigen Grimm-Jubiläum, eine große und sehr persönliche Märchen-Auswahl. Ein Märchenbuch mit Mehrwert. Eine Mischung aus Werkstattbericht und Märchenschatz. Alle in Reckless 1 und 2 vorkommenden Märchen der Brüder Grimm sowie weitere Lieblingsmärchen von Cornelie Funke mit Vorwort und Kommentaren der Autorin. Ein persönlicher Einblick in ihre Schreibwerkstatt." (sitert fra hjemmesiden).


Cornelia Funke: Reckless. Lebendige Schatten (Dressler 2012)
Cornelia Funke: Mein Reckless Märchenbuch (Dressler 2012)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen