Sonntag, 26. August 2012

Kinounderet fra Bayern: "Wer's glaubt, wird selig"


Jeg er en fan både av regissøren Markus Rosenmüller og av skuespilleren Christian Ulmen. Og når en film inkluderer begge to, slik som Wer's glaubt, wird selig (kinostart i Tyskland og Østerrike sommeren 2012), er det egentlig bare en ting å gjøre: gå på kino. 


Rosenmüller tar oss – nok en gang – med til Bayern, til fiktive Hollerbach, et lite sted som tidligere levde godt av skiturismen, men hvor det ikke har snødd på tre år, og som derfor trues av fraflytting.  Georg (i Christian Ulmens skikkelse) bestemmer seg for at noe må gjøres. Og da hans svært kristne, men ikke spesielt medmenneskelige, svigermor Daisy (Hannelore Elsner) dør, lager han en plan: dersom Daisy blir erklært helgen, vil den lille landsbyen bli et valfartssted, og selv uten snø vil turistene komme tilbake.

Sammen med et knippe venner begynner Georg en halsbrekkende aksjon for å overbevise Vatikanet. Og underet – i alle fall ett under – skjer: i Vatikanet møter Georg ved en ren tilfeldighet paven, som sier seg villig til å sende en ung og alltid uheldig pater til Hollerbach for å overprøve de angivelige uforklarlige hendelsene som skjer i den nedslitte lille landsbyen. Kvelden før pater Paolo Barsotti (Fahri Yardim) skal reise, blir han imidlertid akutt syk, og han ser ingen annen løsning enn at broren, Vincenzo (også Fahri Yardim), reiser istedenfor ham. En god plan, som bare har én hake: Vincenzo er ikke pater og er – svært upatermessig – meget glad i damer. Og dermed triller alt i gang: en komedie med både slapsticks og situasjonskomikk, med uforklarlige hendelser, høy fart og både forutsigbare og ikke forutsigbare hendelser.

Besøk gjerne filmens offisielle hjemmeside og se traileren.

Regissør Rosenmüller står også bak filmen Sommer in Orange, skuespilleren Christian Ulmen spilte bl.a. Herr Lehmann i filmen med samme navn.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen