Empfohlener Beitrag

Temaside for tyskspråklig samtidslitteratur i Store norske leksikon

Vil du oppdatere deg på tyskspråklig samtidslitteratur på en enkel måte? Store norske leksikon har nå lagd en temaside om tyskspråklig litte...

Dienstag, 13. März 2012

Dörrie filmatiserer Schirach

Ferdinand von Schirach, advokat og forfatter, er en av Tysklands mest populære forfattere. Hans nyeste bok, Der Fall Collini, som kom i 2011, er en spennende kriminalhistorie med skygger som strekker seg tilbake til 2. verdenskrig. Der Fall Collini kretser om det som er Schirachs gjennomgående tema, også i de to tidligere novellesamlingene Verbrechen (2009) og Schuld (2010): forbrytelse, skyld, straff og juridiske dilemma. Både Verbrechen og Schuld lå i 2009 hhv. 2010 i månedsvis på toppen av bestselgerlistene. 

Nå har den tyske regissøren Doris Dörrie (kjent for bl.a. Männer, Die Friseuse og Happy Birthday, Türke) lagd film om en av historiene i Verbrechen. Filmen Glück hadde kinopremiere i Tyskland 23. februar. Enkelte av Dörries filmer har tidligere blitt vist på norske kinolerret, – er vi heldige, kan vi få se Glück også i Norge, alternativt må vi ta en tur til Tyskland eller vente utålmodig på DVD'en. 


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen