Empfohlener Beitrag

Temaside for tyskspråklig samtidslitteratur i Store norske leksikon

Vil du oppdatere deg på tyskspråklig samtidslitteratur på en enkel måte? Store norske leksikon har nå lagd en temaside om tyskspråklig litte...

Mittwoch, 21. Dezember 2011

På forbryterjakt i tysktimene


Arena forlag er et godt forlag for tysklærere på jakt etter aktuelle tekster å bruke i egen undervisning. Forlaget er spesialisert på barne- og ungdomslitteratur, men de har også lydbøker og sakprosa for unge lesere i sortimentet. Arena er ikke forlaget for de mest kjente og profilerte forfatterne, men det er en god adresse for brukslitteratur, for korte og spennende tekster for ulike aldersgrupper –  og dermed også en nyttig adresse for lærere.

Rätselkrimi
Uschi Flackes Die Dachboden-Detektive er en såk. Rätselkrimi. Boka består av seks minikrimmer hvor leseren selv må løse mysteriet. Hver historie er på ca. 15 sider - inkludert mange illustrasjoner og med ganske stor skrift -,  og det er flere mindre oppgaver som må løses underveis, både ved hjelp av teksten og gjennom å studere illustrasjonene nøye, dersom man skal komme fram til løsningen til slutt. Minihistoriene egner seg dermed for samarbeid, og for å løse mysteriene må elevene bruke flere av de grunnleggende ferdighetene. Og bakerst i boka står løsningene, – dersom elever eller lærer skulle være i tvil. 

 
Uschi Flacke er svært produktiv barne- og ungdomsbokforfatter.

En annen Rätselkrimi som er hyppig brukt i undervisningen er Auf Verbrecherjagd mit Kommissar Knocke, til  Kommissar Knocke fins det også såk. Kopiervorlagen.

Eller man kan gå på forbryterjakt med Kommissar Kugelblitz, en av mine favoritter.


God forbryterjakt i tysktimene! 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen