Mittwoch, 21. Dezember 2011

På forbryterjakt i tysktimene


Arena forlag er et godt forlag for tysklærere på jakt etter aktuelle tekster å bruke i egen undervisning. Forlaget er spesialisert på barne- og ungdomslitteratur, men de har også lydbøker og sakprosa for unge lesere i sortimentet. Arena er ikke forlaget for de mest kjente og profilerte forfatterne, men det er en god adresse for brukslitteratur, for korte og spennende tekster for ulike aldersgrupper –  og dermed også en nyttig adresse for lærere.

Rätselkrimi
Uschi Flackes Die Dachboden-Detektive er en såk. Rätselkrimi. Boka består av seks minikrimmer hvor leseren selv må løse mysteriet. Hver historie er på ca. 15 sider - inkludert mange illustrasjoner og med ganske stor skrift -,  og det er flere mindre oppgaver som må løses underveis, både ved hjelp av teksten og gjennom å studere illustrasjonene nøye, dersom man skal komme fram til løsningen til slutt. Minihistoriene egner seg dermed for samarbeid, og for å løse mysteriene må elevene bruke flere av de grunnleggende ferdighetene. Og bakerst i boka står løsningene, – dersom elever eller lærer skulle være i tvil. 

 
Uschi Flacke er svært produktiv barne- og ungdomsbokforfatter.

En annen Rätselkrimi som er hyppig brukt i undervisningen er Auf Verbrecherjagd mit Kommissar Knocke, til  Kommissar Knocke fins det også såk. Kopiervorlagen.

Eller man kan gå på forbryterjakt med Kommissar Kugelblitz, en av mine favoritter.


God forbryterjakt i tysktimene! 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen