Sonntag, 11. September 2011

Stor østerriksk bokgave til Høgskolen i Østfold


Mange tysklærere vil kjenne til Østerrike-sentret (finansiert av østerrikske myndigheter) i svenske Skövde, som i en årrekke har stått for mange etterutdanningstilbud for tysklærere i Norge. Tidligere i år ble senteret lagt ned, og det østerrikske utdanningsdepartementet vurderte hva de skulle gjøre med senterets store boksamling. Departementet bestemte seg for at samlingen skulle forbli i Skandinavia, og de vurderte mulige mottakerinstitusjoner. Valget falt på Høgskolen i Østfold, som mangeårig samarbeidspartner, med et aktivt tyskmiljø og som vertsinstitusjon for Nasjonalt senter for fremmedspråk i opplæringen. Vi ser på det som en stor anerkjennelse, en tillitserklæring - og er veldig glade for å få lov til å overta en fantastisk boksamling.

20. september 2011 kl. 17.00 blir det offisiell "Übergabe" av den såk. Østerrike-samlingen. Den østerrikske ambassadøren i Norge og en representant for det østerrikske utdanningsdepartementet kommer til Halden for å overrekke samlingen offisielt til høgskolens bibliotek. Kunnskapsdepartementet vil være til stede under overrekkelsen. I etterkant av den offisielle markeringen blir det en "Lesung" med forfatteren Doron Rabinovici, som senere skal videre til Göteborg for å lese på bokmessa der. Arrangementet er åpent for interesserte besøkende.

Samlingen består av ca. 4.500 bind: østerriksk skjønnlitteratur, kultur, historie, politikk, geografi, næringsliv, språkhistorie, musikk, kunst - og mye mer -, og den blir naturligvis tilgjengelig ikke bare for studenter og ansatte ved høgskolen, men også for eksterne brukere. Bøkene skal nå katalogiseres, og kommer på hyllene på nyåret  2012.

Innslag om boksamlingen på TV Østfold kan man se her.
Feierliche Übergabe der  Bibliothek des ehemaligen Österreich-Zentrums

Programm


Dienstag, 20. September 2011. Bibliothek der Hochschule Østfold, Remmen, 1757 Halden

Ab 16.50 Erfrischungen  - Vin d’honneur

17.00  Begrüßung durch die Rektorin der Hochschule Østfold, Prof. Dr. Elin Nesje Vestli 
Musik: Carl-Christian Kure (Querflöte) und Eirik Haug Stømner (Klavier)

17.05  Begrüßung durch den Botschafter der Republik Österreich, Seine Exzellenz
Dr. Lorenz Graf

17.10  Übergabe der Bibliothek durch MinR Dr. Nikolaus Douda, Abteilungsleiter im Bundesministerium für Unterricht, Kunst und Kultur  (Wien )

17.20  Danksagung durch die Rektorin der Hochschule

17.25  Die Österreich-Bibliothek und die Fremdsprachenausbildung
Assoc. Prof. Dr. R. Steinar Nybøle, Direktor des Nationalen Zentrums für Fremdsprachen in der Ausbildung, Halden

17.30  Musik

17.35  Kurze Einführung in die Werke und das Leben des Schriftstellers Doron Rabinovici (Wien) durch Assoc. Prof. Peter Langemeyer (Hochschule Østfold)

17.45  Doron Rabinovici liest aus seinen Werken

18.30  Ende der Lesung/Erfrischungen

19.00 Ende der Veranstaltung 


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen