Dienstag, 28. Juni 2011

Nytt møte med Klufti


Som trofaste blogglesere vet, er jeg en glødende tilhenger av Volker Klüpfel og Michael Kobr sin krimserie om Kommissar Kluftinger, Klufti blant venner. For noen uker siden kom Kluftingers nyeste (og sjette) sak i bokform - og den seilte til topps på Der Spiegels bestselgerliste - og på de fleste andre bestselgerlister: Volker Klüpfel, Michael Kobr: Schutzpatron. Kluftingers neuer Fall (Piper 2011).

"Ein prachtvoller Burgschatz von unschätzbarem Wert, ein Mord und ein geheimnisvoller Schutzpatron – Kluftinger ermittelt wieder!" (http://www.kommissar-kluftinger.de/1674.0.html)


Også denne gang får Kluftinger og hans politikolleger en sak med lokal koloritt i fanget. I den lille byen Altusried i bayerske Allgäu, hvor alle Kluftinger-bøkene utspiller seg, planlegges det storslagen åpning av et nytt museum. Den viktigste utstillingsgjenstanden er en gammel og uhyre verdifull monstrans som er tett knyttet til den lokale historien om den St. Magnus som er Allgäus skytshelgen. Men forberedelsene blir snart overskygget av dyp uro. Det ryktes at en legendeomspunnet mestertyv, som ironisk nok kaller seg "Schutzpatron" (skytshelgen), planlegger å stjele monstransen. Samtidig får Kluftinger og hans kolleger en mordetterforskning på halsen: en eldre kvinne blir funnet drept i et gammelt bilverksted. Og Kluftingers trofaste Passat gjennom mange år blir stjålet.

På Kommissar Kluftingers offisielle hjemmeside fins det bl.a. et intervju med forfatterne og en "Leseprobe" fra boka. Her finnes informasjon om filmatiseringene, et brettspill, diverse fanartikler og mye annet Kluftistoff. Og om ikke alt dette skulle være nok, så kan Kluftinger-fans nå også gå kjøkkenveien: Mahlzeit! Das Kluftinger Kochbuch (Piper 2011).


Anbefalt lenke:

Mer om Kluftinger i min TYSKBOKHYLLE: 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen