Sonntag, 20. März 2011

Kommissar Kugelblitz som tysklærer?"Gauner stecken überall, Kugelblitz löst jeden Fall" – dette er mottoet til den populære serien om Kommissar Kugelblitz. Kugelblitz-serien består av korte krimgåter, hvor leseren utfordres som kriminaletterforsker og som detektiv. 

Kugelblitz-historiene er språklig enkle.  De inneholder mange illustrasjoner som støtter opp under historiene og gjør dem lettere å forstå. Det at leseren må innta rollen som detektiv og løse en gåte, bidrar til aktiv læring. Om elevene jobber sammen, vil  gåtestrukturen legge til rette for en kommunikativ undervisning. 

Bøkene fins i rimelige utgaver, også i klassesett, og forlaget byr på lærerveiledninger med bl.a. løsningene på krimgåtene (i tilfelle læreren skulle føle seg usikker på hvem som er skurken...), med forslag til undervisningsaktiviteter og til og med ferdig undervisningsmateriale som kan kopieres rett opp til bruk. Ønsker man å fylle på med f.eks. lytteøvelser eller med IKT-basert undervisning, kan Kugelblitz-historiene kombineres med lydbøker, CD-rom, brettspill og et morsomt nettsted (http://www.scheffler-web.de ) som kan utforskes også med forholdsvis beskjedne tyskkunnskaper.Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen