Sonntag, 27. Februar 2011

Fra cool til korall

For noen tid tilbake kunne man lese at ordet cool, som mange av oss faktisk har trudd at var et ord som unge mennesker fortsatt brukte i  dag, nå er sowas von uncool, - sannsynligvis et ord som bare brukes av Ü 40 (de som er über 40). Nå er det ganske sikkert total uncool om voksne mennesker forsøker å snakke som om de er 14, men likevel kann det jo være morsomt å i det minste forstå brokker av dagens ungdomsspråk. Forlaget Langenscheidt tilbyr hjelp gjennom boka Hä?? Jugendsprache unplugged 2011.

Noen smakebiter: Aknestäbchen er pommes frites. Kopfgärtner frisør. Maulgitter tannregulering. Sier noen at man er bärig, er man ikke stor som en bjørn, men faktisk süß. Chateau Migrane er billig vin som man får hodevondt av, dönern er å spise Döner eller kebab (zu dönieren er å gå ut for å spise kebab, altså en kreativ variant av dinieren), Fangeisen er giftering. Pausenbrücke er en skoletime. Mumienschieben betyr det samme som Ü-40-Party.... Og min favoritt: Klapp-Karibik er solarium (ønsker man variasjon, kan man også si Tussitoaster eller Münzmallorca).

Men hva i all verden sier man i dag til cool? Jo, i dag er det Korall! Das ist voll korall!

Mer informasjon om boka, som både fins på papir og som eBook, finner man her:
http://tinyurl.com/6dzew6rJeg anbefaler også Spiegel sin samleside om ungdomsspråk med bl.a. quiz'en Sprechen Sie jugendlich?:
http://www.spiegel.de/thema/jugendsprache/ 

God fornøyelse!

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen