Empfohlener Beitrag

Temaside for tyskspråklig samtidslitteratur i Store norske leksikon

Vil du oppdatere deg på tyskspråklig samtidslitteratur på en enkel måte? Store norske leksikon har nå lagd en temaside om tyskspråklig litte...

Donnerstag, 20. Januar 2011

Goethe Institut: Kinder- und Jugendbuchportal

Goethe Institut har en god nettportal for tyskspråklig barne- og ungdomslitteratur: http://www.goethe.de/kue/lit/prj/kju/deindex.htm

Bak denne portalen står en ekspertjury som har valgt de ut 50 barne- og ungdomsbokforfattere og 25 illustratører som presenteres i portalen. I tillegg til anbefalte titler finner man lydbøker og lydbokutdrag. Dette kombineres med didaktisk materiale for bruk i undervisning og annen litteraturformidling. Man kan søke tradisjonelt på forfatter og tittel, men også – mer kreativt – på tema (Grusel, Piraten, Liebe, Schule og Toleranz, for å nevne noen) og sjanger i bred betydning (bl.a. Erstes Lesealter, Lyrik, Lektürehilfen, Fantasy und Krimi). Samlingen av læremateriell er omfattende og svært god.

I tillegg byr portalen på bl.a. „månedens lesetips“, på korte artikler om tyske barnebøker i andre land (vi kan f.eks. lese om hvordan klassikeren Biene Maja har erobret den arabiske verden) og noen utvalgte lenker for ytterligere surfeturer på nettet.

Portalen muliggjør kjapp orientering i hverdagen for f.eks. å sjekke ut ev. nye bøker av ulikt omfang og nivå, læremateriell eller nyutgaver. Men gjennom korte artikler om ulike tema, som f.eks. Biene Maja i den arabiske verden, kan portalen også gi impulser til videre arbeid, bl.a. for studenter på utkikk etter tema til oppgaver innafor tyskfaget, litteraturdidaktikk eller komparative litteraturstudier.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen