Donnerstag, 20. Januar 2011

Goethe Institut: Kinder- und Jugendbuchportal

Goethe Institut har en god nettportal for tyskspråklig barne- og ungdomslitteratur: http://www.goethe.de/kue/lit/prj/kju/deindex.htm

Bak denne portalen står en ekspertjury som har valgt de ut 50 barne- og ungdomsbokforfattere og 25 illustratører som presenteres i portalen. I tillegg til anbefalte titler finner man lydbøker og lydbokutdrag. Dette kombineres med didaktisk materiale for bruk i undervisning og annen litteraturformidling. Man kan søke tradisjonelt på forfatter og tittel, men også – mer kreativt – på tema (Grusel, Piraten, Liebe, Schule og Toleranz, for å nevne noen) og sjanger i bred betydning (bl.a. Erstes Lesealter, Lyrik, Lektürehilfen, Fantasy und Krimi). Samlingen av læremateriell er omfattende og svært god.

I tillegg byr portalen på bl.a. „månedens lesetips“, på korte artikler om tyske barnebøker i andre land (vi kan f.eks. lese om hvordan klassikeren Biene Maja har erobret den arabiske verden) og noen utvalgte lenker for ytterligere surfeturer på nettet.

Portalen muliggjør kjapp orientering i hverdagen for f.eks. å sjekke ut ev. nye bøker av ulikt omfang og nivå, læremateriell eller nyutgaver. Men gjennom korte artikler om ulike tema, som f.eks. Biene Maja i den arabiske verden, kan portalen også gi impulser til videre arbeid, bl.a. for studenter på utkikk etter tema til oppgaver innafor tyskfaget, litteraturdidaktikk eller komparative litteraturstudier.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen